Gerinc rehabilitáció Evminov Profilaktorral® és Glisson hurok a Mozgáskörben

Ahogy ígértük, megérkezett az Evminov Profilaktor® a Mozgáskörbe, melynek segítségével a gerinc rehabilitáció egy hihetetlenül hatásos és biztonságos módszerrel végezhető. Az Evminov pad egy 46 db fa alkatrészből készült csomómentes, rendkívül rugalmas mozgásrehabilitációs eszköz. Rugalmasságával hatást gyakorolhatunk a letapadt kötőszövetre, miközben a gyakorlás során a gerincoszlop állítható mértékű, folyamatos axiális nyújtásban van. A porckorongok végre fellélegezhetnek, tápanyaghoz juthatnak, miközben kulcsfontosságú belső core-hoz tartozó, és nagy izmainkat hatásosan tornáztathatjuk. A tapasztalat azt mutatja, hogy a padon végzett statikus és dinamikus gyakorlatok hatására, pár hónap alatt MRI-vel igazolható jelentős mértékű (60-80%-os) javulást, akár teljes gyógyulást érhetünk el porckorongsérv esetén is elkerülve ezzel a köztudottan csak átmeneti megoldásnak számító műtétet.


 

FIGYELEM! Nem denevérpadról van szó. Az Evminov Profilaktoron® szakember segítségével vezetett gyakorlatokat végzünk, ellentétben a denevérpaddal, ahol pár perc passzív lógás után a kezelés véget ér.

Miért olyan hatékony?
A legfrissebb kutatások szerint testünkben minden mindennel összefügg a kötőszövet (fascia) által. Az Evminov profilaktor azon túl, hogy egy rendkívül kíméletes és hatékony megoldást nyújt fájdalom, porckorong regenerálás, erősítés esetén, rugalmasságával biztosítja azt az ingert a kötőszövetnek amely elengedhetetlen a letapadások oldásához. A padon végzett gyakorlatok egyszerre hatnak a kötőszövetre és az izomra (myofasciára) porckorongra, az ízületekre, és a viszcerális fascián keresztül még belső szerveinkre is.

Mi a Glisson hurok?
A nyak számára nagyon ártalmas a XXI. századi ember életmódja. EFT (azaz előrehelyezett fejtartás), porckorongproblémák, fejfájás, és szédülés jelentkezik, a rossz tartás, izommerevség hatására. Az első ránézésre inkább rémisztő fejet rögzítő eszközön végzett kezelések segítségével a nyak területén jelentkező legtöbb myofasciális eredetű probléma megelőzhető/orvosolható. A nyak finom nyújtása közben végzett gyakorlatok nem csak nagyon kellemesek, de hatása nem pótolható semmilyen más módszerrel. Segítségével egyszerre nyújtjuk a nyakat és közben edzhetjük a mély izmokat.

Mikor és kinek ajánljuk?
– monoton, mozgásszegény életmód esetén
– ülő – vagy állómunkát végzőknek
– amatőr és élsportolóknak,
– serdülőkori gerincprobléma, gerincferdülés
– „ismeretlen eredetű” derékfájdalom esetén,
– diagnosztizált porckorong sérv esetén
– nyaki porckorongsérv, izomfájdalom, szédülés, fejfájás esetén (Glisson hurok)
– NRX – Dinamikus ízületstabilizálás
– Ízületstabilizálás és korrekció NRX®-szel a Mozgáskörben

Meghoztuk központunkba a Magyarországon csak pár hónapja elérhető NRX® ízület stabilizáló és korrekciós eszközt. A Svéd gyökerekkel rendelkező Mediroyal cég találmánya már szomszédos és távolabbi országokban nagy sikert aratott, hiszen egy nagyon fontos rést sikerült betölteni vele a kinesio tape és konfekcióméretre készült ortézisek között. Legyen szó sérült ízület rögzítéséről, vagy mozgásszervi deformitás korrekciójáról az NRX® egy költséghatékony, és mellette mégis újszerű és innovatív megoldás.


Mik a nagy előnyei?
Az NRX® egyénre szabható a terápia helyszínén, hiszen a dobozokban a rugalmas alapanyagok érkeznek a terapeutához, melyből igényre és méretre szabottan a páciensre mérve készülnek el a rögzítők. Ezáltal sokkal hatékonyabb hiszen pontosan illeszkedik a sérült/korrigálandó végtag/ízület struktúrájára, az S-XL méretű konfekció rögzítőkkel szemben.
Költség hatékony, hiszen 60 fokon mosható, és hónapokig újrahasználható.
Anyaga még inkább bőrbarát, lélegző, mint az eddig ismert lehetőségeink. (pl. kinesio tape)
Rendelkezik a kinesio tape jótékony gyulladáscsökkentő, propriocepciót javító, fájdalomcsillapító, fasciát lazító hatásával, és a terapeuta maga állíthatja be az ízület számára biztonságosan használható, a terápia aktuális fázisának megfelelő ízületi mozgástartományt. Az anyag később a rehabilitáció továbbhaladtával alakítható, formálható.
Tépőzáras rögzítésének köszönhetően állítható akár sport előtt és után, hiszen más mértékű stabilizálásra lehet szükségünk testmozgás közben, mint munkában, vagy otthoni környezetben.
Sportolók örömére használható vízben, és nem ázik le, lélegző, így terhelés alatt sem fülled bele a végtag, de akár fel és lecsatolható edzés előtt, szükség esetén mosható edzésalkalmak között.
Az NRX® elkészítését konzultáció/felmérés után vállaljuk olyan páciensek esetén is, akik rehabilitációjukat nem nálunk folytatják.Bejelentkezni lehetséges a 06 70 677 1336- os telefonszámon.