Tarján Krisztián – Tai Chi oktató

Keddenként  18:30 – 20:00 Tai Chi közép-haladó
Csütörtökönként  18:30 – 20:00 Tai Chi közép-haladó
Péntekenként  17:00 – 18:30 Tai Chi kezdő

 

Honlap: yitaichi.hu
Email: info@yitaichi.hu
Telefonszám: +36-30-3949381
Facebook oldal: Yitaichi

 

Hagyományos Wu stílusú Taijiquan

Több, mint 20 éve foglalkozom harcművészetek gyakorlásával.
A belső-erős Wu stílusú Tai Chi-t, mint magántanítvány kezdtem el gyakorolni még 2010-ben.
Tai Chi oktatással 2014 óta foglalkozom.
Célul tűztem ki, hogy szélesebb rétegekkel is megismertessem ennek a kínai-, egészségmegőrző- mozgás- és harcművészetnek a sajátosságait és működőképes módszereit, ezért 2022. nyarán megnyitottam saját Tai Chi iskolámat Gödöllőn, amely a Yi Tai Chi nevet kapta.

Az egyénre szabott oktatási mód miatt, valamint mivel minden gyakorló más- és más, így a foglalkozások kisebb (8-10 fős) csoportokban zajlanak.
Valódi készségeket, azaz a kínai gyökerű Taijiquan belső-erejének lényegét ennél nagyobb csoportokban lehetetlen átadni. Nálunk minden tanuló ugyanakkora mértékű figyelmet kap, így a gyors- és eredményes haladás garantált.

Tai Chi iskolánk különlegessége, hogy nagyon fontos szerepet kapnak a „belső-erőt tesztelő gyakorlatok. Ezek segítségével a tanuló folyamatos visszacsatolást kap arról, hogy a Tai Chi alapelveit megfelelően használja-e az éppen aktuális gyakorlatban, illetve arról, hogy a belső-erő használatában milyen szintre jutott.
A Taijiquan-ban a készségeknek az érzet szintű elsajátításán van a hangsúly, mely által a gyakorló egy idő után felfedezi a figyelem-használat („Yi”) által vezérelhető  belső-erő valódi természetét.

A foglalkozásokon nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő ízülethasználatra, hogy a teljes test könnyed és tehermentes legyen. A gyakorlás során megszűnnek az esetleges térd-, derék- és gerincfájdalmak, az inak és a szalagok pedig megerősödnek.

A Tai Chi – mint harcművészeti mozgásforma – gyakorlása felér egy egészségügyi tornával, ami bármilyen korosztály számára ajánlott.

Várlak szeretettel!