Mi is az a TESTSZOBRÁSZAT®?

A TestSzobrászat® Ida P. Rolf munkásságán alapszik, aki hosszú kutatás és kísérletezés után a jóga és az oszteopátia elveit felhasználva összeállította a 10 kezeléses Rolfing® receptet. Thomas W. Myers ezt egészítette ki két további kezeléssel és megalkotta az Anatomy Trains® elméletet. Ezt a tudást elhozta Magyarországra Pegán Attila, aki egy műhely alapú képzési formát épített ki, ahol egy helyen egy időben több különböző tudásszintű testszobrász dolgozik. A kezelések leginkább a masszázsok világát idézik, de mégsem hasonlíthatóak más bodywork technikákhoz. A vendég aktívan részt vesz a folyamatban a testrészek mozgatásával és a különböző érzetek visszajelzésével. A TestSzobrászat egy testtartás fejlesztő rendszer és azon alapszik, hogy a testtartás hatással van a mozgásra, a reakciókra, az egészségre és a személyiségre. A kötőszöveti összekapcsolódások miatt az ok és az okozat egymá33stól távol is lehet, ezért az egész testet érintő kezelésekre van szükség, amire a 3 illetve 12 kezeléses széria szolgál.

Testolvasás
A testolvasás egy olyan megfigyelési és elemzési módszer, ami segíti meghatározni a csontváz helyzetét a testben. A megrövidült és a megnyúlt kötőszöveti területek együttesen képesek kialakítani billenést, tolódást és csavarodást. Egy lapos boltív, egy elbillenő medence, egy elcsavarodott váll vagy egy előreeső fejtartás megtartásához a test kénytelen kompenzációkat fenntartani. Az ilyen állapot extra energiát igényel. A megbomlott harmónia eredménye sokszor évek múlva jelentkezik.

Fasciális lazítás (3 kezeléses széria)
A 3 kezelésben az első az alsótestre, a második a felsőtestre, a harmadik pedig a gerincre fókuszál és megpróbálja a tartásból a lehető legtöbbet kihozni rövid idő alatt. Ez a széria a 12 kezelés után néhány hónappal a leghatásosabb, amikor a tartás már kezd megszilárdulni, de a szövetek még elég nyitottak a további finomhangolásra. A széria önálló alkalmazása is képes változásokat előidézni.

Fasciális integráció (12 kezeléses széria)
A 12 kezelésben az első nyolc az Anatómiai Vonalak (Anatomy Trains) mentén a testtartást lebontja, majd az utolsó négy összerakja, integrálja. Ez egy hosszabb és lassabb folyamat, viszont a tapasztalatok alapján képes gyökeresen megváltoztatni az ember további életét. A kezelések hatásai a folyamat lezárását követően hónapokig is eltarthatnak. Ebben az időszakban az idő és a testnek megfelelő mozgás fogja segíteni a fejlődést.

Fasciális terítés
A terítés a felszíni kötőszöveti réteg fellazító masszázsa. A sokszor fájdalmas izomcsomó szétnyomkodás helyett egy lágy technikával az izmot borító izompólyának oldja a feszültségét. A kezelés eredménye, hogy a test szabadabban képes mozogni, kevésbé lesz fáradékony és nehezebben sérül. A terítés a legtöbb esetben alkalmazható és fizikai közérzet javító hatása van. Sportolóknál hatékony terheléses időszakában.

Gyermektől a felnőttig, irodai dolgozótól a sportolóig a TestSzobrász kezelések igen hatékony és tartós segítséget nyújtanak.

Bejelentkezés: 06 70 677 1336